De Omgeving

Voor de zuidgevel van De Boet ligt een breed terras. Het huis is verder direct omgeven door ruim 1000 m2 grasland/speelgras dat aan één kant begrensd wordt door een boerensloot met daarachter een bosje. Aan de andere zijden zorgen echte Texelse “tuunwoaltjes” voor de afscheiding met de aangrenzende weilanden, waar meestal schapen grazen . Tuunwoaltjes of tuinwallen zijn met gras begroeide aarden wallen (voornamelijk opgebouwd uit graszoden). Dit zijn de oorspronkelijke perceelscheidingen in het schapenland op het oude deel van Texel.

De Boet ligt ruim 250 m van de openbare weg en de dichtst bijzijnde bebouwing. Het is alleen bereikbaar via een prachtig fietspad dat over het Waalenburgerdijkje loopt. Dit binnendijkje -een 14e eeuwse zeewering met een zeer kronkelig verloop- is gedeeltelijk bebost en is in eigendom van Staatsbosbeheer. Gasten van De Boet hebben hier recht van overpad. Om met de auto bij De Boet te komen mag er dus (heel voorzichtig!) over het fietspad tot het toegangshek gereden worden. Door de centrale ligging zijn de meeste delen van het eiland gemakkelijk per fiets bereikbaar (zie plattegrond).

Enkele fietsroutes lopen over de Waalenburgerdijk.  Het dorp De Koog (winkels, restaurants) ligt op slechts 2 km afstand, het strand op 3 km. Ook de dennenbossen en bekende vogelrijke natuurgebieden als het duingebied van De Muy en de Polder Waalenburg liggen vlakbij.

Reacties zijn gesloten.