Voor wie

Eigenlijk biedt De Boet voor “elk wat wils”.

Het is ideaal voor liefhebbers van het echte buitenleven en vakantiegangers die speciaal komen voor de natuur en het karakteristieke Texelse landschap. Je zit er hier immers letterlijk middenin. Het huis, met ramen rondom, fungeert als een prachtige observatiepost. Met name in het voorjaar wemelt het hier van de vogels. Lepelaars zoeken vaak voedsel in de slootjes in de directe omgeving. Scholeksters nestelen op de “tuunwaoltjes”. Reigers, eenden en waterhoentjes zijn vaste klant in de sloot. Talloze zangvogels nestelen in de bosjes langs de Waalenburgerdijk. Verder geven ook de schapen, lammetjes, hazen en grauwe ganzen in de aangrenzende weilanden veel kijkplezier. De aangrenzende sloot staat bovendien vol met de vrij zeldzame zwanenbloem.

Voor echte rustzoekers is het hier ook ideaal. De dichtstbijzijnde buren bevinden zich op ruim 250 m afstand. Dit draagt bij aan het ervaren van een heerlijk gevoel van vrijheid. Je bent hier ver weg van de drukte van alledag. De nachten zijn hier overigens nog echt donker met prachtige sterrenluchten. Kortom hier overkomt je een echt “eilandgevoel”.

Voor een gezin met kinderen is het hier natuurlijk ook goed toeven. Direct rondom het huis kunnen kinderen heerlijk spelen, rondhollen, zich verstoppen of met schepnetjes in de sloot vissen. Zee en strand, bos en om maar een paar bezienswaardigheden op te noemen, het subtropisch zwemparadijs, Ecomare (Educatief Centrum voor Wadden en Noordzee, met veel zeehondjes), het Juttersmuseum en de Slufter, zijn allemaal (redelijk) dichtbij en ook per fiets goed bereikbaar.

Reacties zijn gesloten.